راه اندازی VDI (مجازی سازی دسکتاپ)
عناوین صفحه
Toggleهر آنچه لازم است درباره راه اندازی VDI (مجازی سازی دسکتاپ) بدانید!
احتمالا کسانی که کم و بیش از کامپیوتر سر در می آورند و با زیر و بَم این ماشین های پیشرفته آشنا هستند، اطلاعات دست و پا شکسته ای از نحوه راه اندازی VDI (مجازی سازی دسکتاپ) دارند. ما چنین تصور کرده ایم که شما چیزی راجع به مجازی سازی دسکتاپ و این کار و بارها نمی دانید و اولین بار است که این اصطلاحات به گوشتان می خورد. از همین رو مقاله جامعی را تدارک دیده ایم تا شما را با صفر تا صد این مبحث پر کاربرد آشنا کنیم. اگر مشتاق یادگیری این مطلب هستید، تا پایان با ما همراه باشید!
آشنایی مختصر و مفید با مفهوم VDI
یکی از مهم ترین و در عین حال پرکاربردترین سرویس های حوزه شبکه های کامپیوتری، راه اندازی VDI (مجازی سازی دسکتاپ) است. منظور از مجازی سازی دسکتاپ یا به اختصار VDI ایجاد زیرساختی برای خلق دسکتاپ های مجازی است.اختصار VDI را از عبارت Virtual Desktop Infrastructure به معنای مجازی سازی دسکتاپ برگرفته اند. این اصطلاح را عموما در زمینه مجازی سازی دسکتاپ و زیرساخت Virtual Desktop مورد استفاده قرار می دهند. اگر بخواهیم خیلی ساده و صریح خدمتتان عرض کنیم، باید بگوییم که:
کنترل و مدیریت دسکتاپ های مجازی با به کارگیری تکنولوژی ای تحت عنوان تکنولوژی مجازی سازی را تحت عنوان VDI نامگذاری می کنند. در این روش که دست بر قضا طرفداران بسیاری هم دارد، دسکتاپ ها در یک سرور متمرکز ایجاد می گردند. هنگامی که شما به عنوان یک کاربر درخواست استفاده از یکی از دسکتاپ ها را داشته باشید، آن دسکتاپ در اختیارتان قرار می گیرد.
سرورهایی که میزبان دسکتاپ های مجازی محسوب می شوند، در هایپروایزرها راه اندازی می گردند. با این اوصاف کاربران قادر خواهند بود که در هر زمان و هر مکانی با هر نوع دستگاهی که در دسترس دارند، به سرورها متصل شده و از دسکتاپ های مجازی ایجاد شده استفاده نمایند. بدون آن که نگران سرعت و توان پردازشی تجهیزاتشان باشند.
یک سوال پرتکرار…
ممکن است این سوال ذهنتان را به خود درگیر کرده باشد که اتصال کاربران به دسکتاپ های مجازی چگونه امکان پذیر است؟!
جالب و در عین حال لازم است بدانید که اتصال کاربران به دسکتاپ های مجازی ایجاد شده بر بستر سرورها، توسط یک واسط نرم افزاری که امکان برقراری ارتباط میان سرور و دسکتاپ ها را فراهم می سازد، صورت می پذیرد. سیستم عامل استفاده شده در این روش که عمدتا از نوع مایکروسافت ویندوز است، در یک مرکز داده اجرا و توسط همان مرکز مدیریت می گردد. تصویر دسکتاپ مجازی ای که کاربر قصد استفاده از آن را دارد، از طریق یک شبکه به دستگاه نقطه پایانی، یعنی دستگاه کاربر تحویل داده می شود. بدین ترتیب امکان تعامل کاربر با سیستم عامل و برنامه های آن میسر گشته و چنین به نظر می رسد که دسکتاپ در آن لحظه به صورت محلی در حال اجرا شدن است. توجه داشته باشید که دستگاه نقطه پایانی می تواند یک رایانه شخصی باشد یا یک دستگاه تلفن همراه یا…!
درخواست دمو و مشاوره رایگان
اهمیت راه اندازی VDI (مجازی سازی دسکتاپ)
در دنیای امروز که استفاده از کامپیوترها به طرز عجیب و غیر قابل باوری گسترش یافته، پیدایش مشکلاتی همچون مصرف بی رویه برق، استهلاک بالای قطعات و احتمال خرابی آن ها دور از انتظار نیست. اگر نگاهی گذرا به اطرافتان بیندازید، متوجه می شوید که اکثر قریب به اتفاق شرکت های امروزی برای آن که فرآیند کاری خود را بهبود و سرعت ببخشند، به استفاده از کامپیوترها روی آورده اند. خُب اگر قرار باشد بخش عظیمی از درآمد شرکت صرف تعمیر سخت افزارهایی همچون منبع تغذیه، مادر برد و… شده یا بابت تسویه قبض برق مصرفی خرج شود، صاحبان شرکت به چه چیزی دل خوش کنند؟!
از هزینه تعمیر قطعات مذکور و هزینه پرداخت قبض برق مصرفی که چشم بپوشیم، از استهلاک چشمگیر قطعات موجود در ساختار این ماشین های کاربردی نمی توان چشم پوشید. علاوه بر این، دستگاه های مذکور فضای قابل توجهی اشغال کرده و کاربران را با کمبود جا مواجه می کنند. دردسرهای ناشی از مدیریت و نگهداری کامپیوترها را نیز به این لیست بلند بالا بیفزایید. چاره چیست؟ چه باید کرد؟!
با سرویس VDI هر کاربر، یک کامپیوتر!
راه اندازی VDI (مجازی سازی دسکتاپ) بهترین پیشنهادی است که پیش رو دارید. این راهکار طلایی زمینه ای را فراهم می سازد که مدیران شبکه با صرف هزینه ای ناچیز در کمترین زمان ممکن به ایجاد ماشین های مجازی برای استفاده کاربران بپردازند. مدیریت این ماشین ها از سمت سرور به راحتی قابل انجام است. در صورتی که این راهکار را عملی کنید، برای هر کاربر یک ماشین مجازی که سیستم عامل مناسبی بر روی آن نصب گشته، ایجاد نموده اید. بدون آن که فضای قابل توجهی اشغال کنید، برق زیادی استفاده نمایید و یا هزینه هنگفتی بابت تعمیر و نگهداری سیستم ها بپردازید!
تکلیف منابعی همچون رم و CPU چه می شود؟! آیا اشتراکی است یا هر کاربر منابع مخصوص خودش را دارد؟!
لازم به ذکر است که در دسکتاپ های مجازی منابع مورد نیاز کاربر اعم از رم و سی پی یو به شکل کاملا اختصاصی به وی تعلق می گیرند. هنگام استفاده از دسکتاپ های مجازی هر کاربر به سیستم عامل خود دسترسی پیدا می کند. با این وجود کلیه فرآیندها در سرورِ ایجاد شده در هایپروایزر رخ می دهند. در صورت بروز هرگونه مشکل در دسکتاپ های مجازی، مدیریت و رفع آن در سرور میزبان امکان پذیر می باشد.
آشنایی با تفاوت های VDI و VMS
اگر اهل شبکه های کامپیوتری باشید، بی شک نام VMS یا ماشین های مجازی به گوشتان خورده است. به عقیده بسیاری از ناکاربلدان، مجازی سازی دسکتاپ (VDI) و ماشین های مجازی (VMS) یکی هستند. اما حقیقت چیزی جز این بوده و ماشین های مجازی نوعی فناوری هستند که VDI را تحت آن ها پیاده سازی می کنند. در واقع ماشین های مجازی یا به اختصار VMS، نرم افزارهایی کاربردی هستند که یک سرور فیزیکی ایجاد شده بر بستر هایپروایزر را به چند سرور مجازی تبدیل می کنند. از این فرآیند تحت عنوان مجازی سازی سرورها یاد می شود.
حقیقتا هرچه از کاربردهای متعدد و متنوع ماشین های مجازی برایتان بگوییم، حق مطلب را ادا نکرده ایم. مهم ترین کاربرد این ماشین ها که بر محبوبیت بی حد و حصر آن ها در میان کاربران افزوده، مجازی سازی دسکتاپ و راه اندازی دسکتاپ های مجازی در محیط VDI می باشد.
یک اشتباه ظریف!
شاید چنین تصور کنید که منظور از VDI همان مجازی سازی دسکتاپ است. اگر اینگونه است، باید بدانید که دچار یک اشتباه ظریف شده اید. مجازی سازی دسکتاپ یک اصطلاح عامیانه است که به فناوری جداکننده دسکتاپ ها اطلاق می گردد. این در حالی است که VDI یکی از این فناوری های جداکننده محسوب می گردد. با این اوصاف می توان گفت:
روش های متعدد و متنوعی برای جداسازی دسکتاپ ها از سخت افزارهای ارتباطی آن ها وجود دارد که VDI نمونه ای موفق و پرکاربرد از آن هاست!
مزایای راه اندازی VDI (مجازی سازی دسکتاپ)
مجازی سازی دسکتاپ ها مزایای متعدد و متنوع بسیاری را برای شما به ارمغان می آورد. مزایایی که دست به دست هم داده و VDI را به یکی از پرطرفدارترین تکنولوژی های موجود در جهت مجازی سازی دسکتاپ ها تبدیل نموده اند. در ادامه اصلی ترین مزیت های انجام این کار را به اتفاق برمی شمریم:
دسترسی ریموت
شاید برایتان عجیب و غیر قابل باور به نظر برسد، اما حقیقت این است که شما به عنوان کاربر VDI می توانید از هر نقطه ای از دنیا، بدون محدودیت مکانی و با هر دستگاهی که در دسترس دارید؛ به دسکتاپ مجازی خود وصل شده و از آن استفاده نمایید.
کاهش چشمگیر هزینه ها
یکی از بزرگترین مزایایی که با راه اندازی VDI (مجازی سازی دسکتاپ) عایدتان می شود، کاهش چشمگیر هزینه هاست. همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، کلیه فرآیندهای انجام شده در این روش، در سرور رخ می دهند. این موضوع کاربران را از وجود سخت افزار در سمت کاربر بی نیاز نموده اند. فرقی نمی کند صاحب یک کامپیوتر قدیمی هستید یا تین کلاینت یا تبلتی پیشرفته؛ در هر صورت امکان استفاده از دسکتاپ مجازی برای شما فراهم است. نیازی به خرید سخت افزارهای جدید و گران قیمت نخواهید داشت!
امنیت قابل توجه
وجود دیتاها در سرور موجب شده اند که امنیت دسکتاپ های مجازی در بالاترین سطح ممکن باشد. با این توصیف دیگر لازم نیست نگران محافظت از داده ها در برابر سرقت و نفوذ به دستگاهتان باشید!
سایر مزایای استفاده از دسکتاپ های مجازی به قرار زیرند:
- مدیریت متمرکز
- فراهم سازی امکان دورکاری
- دسترسی ساده و بی دردسر
- انعطاف پذیری بالا
- …
مراحل راه اندازی VDI (مجازی سازی دسکتاپ)
راه اندازی VDI (مجازی سازی دسکتاپ) بسیار سریع تر و ساده تر از چیزی است که فکرش را می کنید. کافیست برای این کار مراحل زیر را یکی پس از دیگری بپیمایید:
مرحله اول: محدوده پروژه را تعیین کنید!
اولین مرحله راه اندازی VDI (مجازی سازی دسکتاپ) مربوط به تعیین محدوده پروژه است. ابتدا محدوده پروژه مورد نظرتان را مشخص نمایید و پس از آن سوال زیر را ا خودتان پرسیده و به طور دقیق پاسخ دهید:
قصد دارید VDI را به طور کامل جایگزین دسکتاپتان کنید یا فقط برای برنامه های خاص آن را مورد استفاده قرار دهید؟!
با یافتن پاسخ این سوال می توانید به خوبی برنامه ریزی کرده و بر پروژه تان متمرکز شوید.
مرحله دوم: ارائه دهنده VDI را انتخاب کنید.
این مرحله مختص انتخاب ارائه دهنده VDI است. فروشندگان بسیاری وجود دارند که در زمینه فروش VDI فعالیت می کنند. بهترین و مناسب ترین آن ها را انتخاب کرده و ارائه دهنده مورد نظرتان را خریداری نمایید.
مرحله سوم: به پیکربندی و مقیاس کردن مزرعه سرورهای هایپروایزر بپردازید.
در این گام میبایست به پیکربندی و مقیاس نمودن مزرعه سرورهای هایپروایزر بپردازید. برای این کار می توانید از از ارائه دهندگان خدمات ابری کمک بگیرید. هایپروایزر مناسب را انتخاب و آن را به مناسب ترین شیوه ممکن مقیاس کنید.
مرحله چهارم: امنیت را به طور کامل بررسی نمایید.
بررسی امنیت و اطمینان از سازگاری با نیازهای سازمان چهارمین مرحله از مراحل راه اندازی VDI (مجازی سازی دسکتاپ) است. در این گام می بایست از احراز هویت چند مرحله ای در راستای متصل نمودن VDI استفاده نموده و بدین ترتیب؛ امنیت را مهمان همیشگی شبکه خود کنید.
مرحله پنجم: نصب و راه اندازی VDI
اکنون زمان نصب و راه اندازی VDI است. انجام این مرحله را به تیم های کاربلدی که در این حوزه فعالیت می کنند، بسپارید. رادین سیستم یکی از برترین فعالان حوزه نصب و راه اندازی VDI (مجازی سازی دسکتاپ) است. این تیم حرفه ای که باکیفیت ترین خدمات را با منصفانه ترین قیمت ارائه می دهد، سابقه ای درخشان در مجازی سازی دسکتاپ دارد.
پیاده سازی سرویس VDI در تهران و کرج
راه اندازی سرویس VDI در کرج و تهران تخصص ماست!
فرقی نمی کند در تهران زندگی می کنید، یا کرج؛ ما برایتان برنامه های تاپی داریم. نصب و راه اندازی سرویس VDI خود را با خیال راحت به رادین سیستم سپرده و از نتیجه به دست آمده، لذت ببرید. ما در رادین سیستم گرد هم جمع شده ایم تا امکان دسترسی به عالی ترین خدمات را برای شما فراهم سازیم. برای استفاده از مشاوره رایگان با تیم ما اینجا کلیک کنید!