فیلتر محصولات

قابلیت ضبط صدا
برند
رنگ

راهنمای خرید سیستم اعلام حریق

جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید

09127804759 09127559633

سیستم اعلام حریق چیست؟

سیستم اعلام حریق به سیستمی گفته می شود که علائم حریق مانند دود، گاز، حرارت و … را توسط تجهیزات مخصوص خود شناسایی کرده و با اعلام هشدار آن را به کاربران این سیستم ها اطلاع می دهد. امروزه یکی از مهمترین سیستم های امنیتی که می بایست در ساختمان های مسکونی، شرکت ها، کارخانه ها و سایر پروژه ها مورد استفاده قرار بگیرد، سیستم اعلام حریق است. چرا که نه تنها با اعلام هشدار در مواقع بحرانی خسارات مالی را کاهش می دهد؛ بلکه از آن مهم تر باعث به حداقل رسیدن تلفات جانی نیز می گردد.

سیستم اعلام حریق چیست؟
حریق

حریق

در زمان حریق یا آتش سوزی واکنش های شیمیایی صورت می پذیرد. حرارت بالا رفته و هنگامی که مولکول ها حرارت می بینند، نور ساطع می کنند. همچنین در احتراق، دیواره سلول ها متلاشی شده و مولکول های آن ها در هوا پراکنده می شوند. 

در نتیجه خروجی این واکنش ها به صورت دود، شعله و حرارت نمایان می گردد.

اجزای سیستم اعلام حریق

 

  • دتکتور حریق ( تجهیزات تشخیص آتش سوزی)
  • تجهیزات اعلام حریق ( آژیر، فلاشر و…)
  • کنترل پنل (صفحه کنترل مرکزی که دتکتور را به تجهیزات اعلام حریق متصل می کند)

انواع دتکتور یا حسگر حریق

دتکتور حرارتی

این دتکتور با استفاده از تشخیص حرارت در زمان حریق، هشدار می دهد.

دتکتور دود

دتکتور دود یا همان حسگر دود از تجهیزات سیستم اعلام حریق است است که قابلیت شناسایی دود را دارد.

دتکتور گاز

دتکتور گاز به منظور تشخیص نشتی گارهای خطرناک مورد استفاده قرار می گیرد. گازهایی که ممکن است موجب آتش سوزی و یا ایجاد خفگی شوند.

دتکتور شعله

دتکتور یا حسگر شعله، حسگری است که به شعله حساس است. نحوه عملکرد آن ها به این صورت است که به نور تولید شده از شعله واکنش نشان می دهند و هر نوع از این دتکتورها به طیف مشخصی از نور حساسیت دارند.

انواع سیستم اعلام حریق

به طور کلی 4 نوع سیستم اعلام حریق وجود دارد:

سیستم اعلام حریق معمولی

در سیستم اعلام حریق معمولی یا متعارف تعدادی نقطه تماس و ردیاب به شکل یک مدار به هم نتصل می باشند و همه آن ها به یک صفحه کنترل مرکزی اتصال دارند. این سیستم محل نسبی حریق را اعلام می کند.

سیستم اعلام حریق بی سیم

این نوع سیستم ایمن ترین نوع سیستم اعلام حریق می باشد که به منظور اتصال تجهیزات سیستم از امواج رادیویی استفاده می کند. سیستم بی سیم جایگزین بسیار مناسبی برای انواع آنالوگ می باشد.

سیتم اعلام حریق آدرس پذیر

تشخیص حریق در این سیستم همانند سیستم اعلام حریق معمولی است با این تفاوت امکان تشخیص این که دقیقا کدام ردیاب آژیر را شروع کرده وجود دارد. یعنی در این سیستم هر ردیاب آدرس مشخص و جداگانه ای دارد.

سیستم اعلام حریق آنالوگ آدرس پذیر

از این نوع سیستم به عنوان سیستم اعلام حریق هوشمند نیز یاد می شود. سیستم آنالوگ آدرس پذیر بسیار پیچیده تر از انواع قبلی بوده و قابلیت ترکیب کمتری دارد. این سیستم ها انواع مختلفی دارند و هدف آن ها پیشگیری از فعال شدن اشتباه آژیر حریق می باشد.

سیم کشی در سیستم اعلام حریق

 دو روش برای سیم کشی در سیستم اعلام حریق وجود دارد: روش ستاره ای و روش حلقه ای

سیم کشی حلقه ای روش قدیمی تری است قبل از به وجود آمدن سیستم های آدرس پذیر بسیار مورد استفاده قرار می گرفت. در این روش دیتکتورها روی حلقه ای متصل بودند که این حلقه از حسگری به حسگر دیگر می رسید. اما در سیم کشی ستاره ای هر گروه از دیتکتورهای یک منطقه توسط سیم کشی به کنترل پنل متصل می شوند. به همین دلیل تشخیص شروع حریق در روش ستاره ای دقیق تر است.

نصب سیستم اعلام حریق

نصب سیستم اعلام حریق

نصب سیستم اعلام حریق می بایست طبق استاندارد و توسط افراد متخصص انجام گیرد. تمامی قطعات و تجهیرات باید پیش از نصب به طور کامل آزمایش شده و از درستی عملکرد آن ها اطمینان حاصل شود.

از آنجایی که نصب سیستم اعلام حریق فرایندی چند تخصصی است، هر گونه سهل انگاری در نصب آن می تواند عواقب جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. 

مرحله اول در نصب این سیستم، برآورد متراژ محل نصب است تا بتوان تعداد حسگرها و سایر تجهیزات لازم را مشخص نمود. نکاتی که می بایست مورد توجه قرار گیرد این است که در فضاهایی که به طور معمول دود وجود دارد نباید از حسگر دودی استفاده شود. همچنین دتکتورها را نباید در نزدیکی اجاق گاز، دریچه کولر، هود و پنجره نصب نمود. 

سبد خرید

بستن (Esc)
تماس فوری
Scroll To Top